Hinnatõus puhkust ei takista! 6 säästunippi reisimiseks

6 nippi säästlikuks reisimiseks

Järjest kallinevad hinnad panevad nii mõnegi meist kahtlema, kas on ikka õige aeg reisimiseks ja puhkamiseks? Eks õhtu lõpuks see on igaühe enda otsustada, küll aga teame julgelt väita, et puhkuse ära jätmisel on omad tagajärjed.. Ületöötamine, stress, läbipõlemine, rahulolematus eluga – vaimne tervis on kallim kui eales varem ja on tõsiasi, et reisimine turgutab hinge ja meelt. 

Reisida ja puhata saab ka nutikalt. Säästlik reisimine ei tähenda sugugi alati millestki loobumist. Mõnikord piisab õigest ettevalmistusest ja vajalikest teadmistest, mida teha. Siin on 8 lihtsat lahendust, et säästlikumalt puhata, reisida ja lõbutseda. 

 

Lennupiletite ostmine – millal on parim aeg selleks?

Sadade uuringute põhjal on joonistunud välja kindel muster, millal on kõige soodsam aeg lennupiletite ostmiseks. Näiteks kui alustada reisi kesknädalal, saab piletid odavamalt, samuti on soodsam lendamine augusti lõpus või jaanuari alguses, kui nõudlus on väiksem ja inimesed pigem paiksemad (loomulikult sõltub reisi sihtkohast). Lisaks on joonistunud välja,et parim aeg on osta lennupilet 8 nädalat enne väljalendu.

PS! Uuringud näitavad, et lennupiletit on parim soetada teisipäeva hommikul, sest just siis on tagasi müüki paisatud nädalavahetusel tehtud broneeringud mis on tasumata või tühistatud.


Odavama majutuse saad kui helistad otse hotelli!

Küsija suu pihta ei lööda aga on korduvalt testitud, et soodsama ööbimise hotellis saad helistades hotelli kohapeale. Veel parem kui helistad viimasel minutil ja kui pole just tipphooaeg, mil kõik hotellid on täis.

 

Ühistransport on soodsaim ning jalgsi ringi liikumine annab veelgi suurema võidu.

Sihtkohas ringi liikumine on loomulikult kõige soodsam ühistranspordiga. Võib küll tunduda, et see on keerulisem viis liikumiseks, sest iga riigi ühistransport on erinev, kuid tegelikkuses aitab see säästa oluliselt reisikulusid. Eriti suureks boonuseks on see, et ühistranspordiga liigeldes säilivad ka su energia- ja närvirakud. On teada tuntud, et närvilise liiklusega linnas või suurlinnas võib näiteks rendiautoga liiklemine olla üsna tülikas. Jalgsi liikumine on aga kõikse parem – saad sammud täis ja see on ka tervisele hea!

 

Ela lihtsalt ja paki vähe asju kaasa – nii säästad ka pagasi-kuludelt!

Easy living on saanud omaette liikumiseks 21.sajandil. Mida vähem asju, seda kergem elu ja keskkonnasõbralikum sa ka oled! Üleliigsed asjad koormavad, seega soe soovitus on, et ära võta liiga palju asju kaasa – ainult hädavajalik. Jalatsid võtavad eriti palju ruumi. Püksid ja särgid rulli kokku, mitte ära voldi, nii võtavad need vähem ruumi. Suuremad üleriided lennukisse minnes pane selga, sest pagasis võtavad need palju ruumi.


Reisi põhjus olgu alati suurejooneline

Kui broneerid reisi jaoks hotellituba, spa või muuseumi külastust, lauda restorani või mis iganes muud teenust, siis maini julgelt personalile, et oled tähistamas kas siis kihlust, pulma või mõnda muud tähtsat sündmust. Paljudes kohtades on tähtpäevalistele üllatus varuks: tasuta šampanja, privaatse rõduga tuba, upgrade paremasse lennuklassi vms. Proovida tasub igal juhul!


Autorent – parim hind on varahommikul!

Millal on parim aeg auto rentimiseks? Kas selle hind võib tõesti varieeruda? Vastus on jah! Näiteks kui saabud hommikul autorendi lahtitegemise ajal, on paljud rendiautod veel tagasi toomata. See tähendab, et soodsa ja pisema auto asemel peab rendifirma pakkuma suuremat ja kallimat autot kuid seda sama hinnaga. Win-win!


Hajuta oma reisikulusid pikema aja peale

Kui tekib vajadus puhkuseks siis tahaks ju kohe minna. Aga iseasi kas see alati ka rahakotile kõige paremini mõjub. Kui juba kogu perega Eestis ringi reisimine võib osutuda üsnagi kulukaks ettevõtmiseks siis välismaale minnes võivad summad kasvada veelgi kordades suuremaks. Lennupiletid, majutus, turismiatraktsioonid, autorent, lõbustused, söömine jne..kõik see on see mis käib ühe korraliku puhkusereisi juurde. Ja milleks kohe välja käia näiteks 2000€ – 4000€ maksev reis kui saaks kogu reisimaksumuse hajutada mugavalt 6-48 kuu peale. Selleks on soodne ja paindliku maksegraafikuga Modena FLEX ostukrediit, mida saad kasutada oma igapäeva ostudeks, seal kus parasjagu vaja. Ühekordne taotlus ning krediidilimiit ongi teile avatud, edaspidi kannate raha oma kontole kõigest 2 klikiga.

 
Jaga postitust