Krediidikonto vs laen: mis on nende erinevus?

manguvaljakud

Krediidikonto on finantsteenuse tüüp, mis võimaldab kasutada lisaraha vastavalt vajadusele, kokkulepitud limiidi piires. Krediidikonto suurim eelis on see, et intresse tasud vaid kasutatud summalt.

5 põhjust, miks avada krediidikonto:

  1. Finantsiline paindlikkus: krediidikontot saad kasutada sarnaselt krediitkaardile. Isegi kui lisaraha vaja ei lähe, annab see kindluse, et vajadusel on raha koheselt kättesaadav.

  2. Madalad intressimäärad: krediidikonto intressimäärad on madalamad kui krediitkaartidel või muudel laenudel. See tähendab, et kui sa vajad kiiret finantseerimist, on krediidikonto parim valik.

  3. Lihtne taotlusprotsess: krediidikonto avamine on lihtne ja kiire protsess. Nobedamatel, kulub selleks vaid mõned minutid!

  4. Krediidikonto võib aidata krediidiskoori parandada. Kui kasutad krediidikontot vastutustundlikult ja tasud makseid õigeaegselt, parandab see aja jooksul sinu krediidiskoori ja võimaldab suuremaid limiite.

  5. Krediidikonto võib olla kasulik ka ettevõtluses. Kui oled ettevõtja, võib krediidikonto aidata sul oma ettevõtet kasvatada ja arendada, pakkudes rahalist võimalust investeerida oma ärisse.

 

Krediidikonto vs laen: mis on vahe krediidikontol ja klassikalisel laenul?

Nii laen kui krediidikonto täidavad oma olemuselt ühte ja sama eesmärki: mõlemad pakuvad võimalust tõsta rahalist võimekust ootamatute kulutuste katmiseks. Kuid nende kahe vahel on siiski ka olulised erinevused.

Krediidikonto on nagu krediitkaart, kuid selle erinevusega, et sellel on suurem krediidilimiit ja paindlikumad tagasimakse võimalused. Krediidikonto võimaldab sul laenata raha vajaduspõhiselt ja tagasi maksta sinu enda määratud graafiku alusel. Kui avad krediidikonto, määratakse sulle kindel krediidilimiit, mille ulatuses sa saad raha igal ajahetkel ja mistahes ulatuses välja võtta. Saadaval olev krediidilimiit sõltub sinu krediidi võimekusest ja makse ajaloost. Kui kasutad krediidikonto raha, tuleb intressi tasuda ainult selle aja eest, millal raha kasutasid. Krediidikonto on paindlikum kui laen, kuna sa saad valida, kui palju ja millal sa raha kasutad – intressi maksad ainult kasutatud summalt. Krediidikonto on mugav vahend väiksemate kulutuste jaoks, näiteks igapäevaste ostude eest tasumiseks.

Laen on finantstoode, mis võimaldab sul laenata raha kindlaks ajavahemikuks koos intressidega. Laenulepingus määratakse konkreetne tagasimaksmise periood, kindel intressimäär ja ülejäänud sätestatud tingimused. Laenud võivad olla tagatiseta või tagatisega – üldiselt on tagatiseks näiteks kinnisvara või auto. Laenu võetakse tavapäraselt suuremate, planeeritud ostude tegemiseks, näiteks auto ostmiseks või kodu renoveerimiseks.

Kokkuvõtvalt võib öelda, et laen on sobivam suuremateks kulutusteks, kus raha vajadus ja eesmärk on selgelt teada. Krediidikonto sobib paremini väiksemate, igapäevaste kulutuste jaoks ja annab kindlustunde et soovitud ostud ei jää raha tõttu tegemata.

 

modena flex

Millal kasutada laenu ja millal kasutada ostukrediiti?

Nagu eelnevalt ka mainisime, siis krediidikonto on sobilik väiksemate ostude puhul ning laen on ideaalne viis, kuidas katta suuremaid väljaminekuid.

Ostukrediiti kasutatakse näiteks:

  • kaua ihaldatud reisi eelarve tagamiseks
  • tähtpäevadega ja üritustega seotud kulude katmiseks
  • tehnika ja tarbekaupade ostmisel
  • tervise parandamisega seotud kulude katmiseks

Laenu tasub võtta tavapäraselt suuremate väljaminekute puhul:

  • auto soetamisel
  • kodu renoveerimisel
  • meditsiiniarvete tasumisel
  • planeeritud väljaminekute finantseerimisel

Modena Flex ostukrediit aitab sul mugavalt oma igapäevaseid oste teha.

Modena Flex on turvaline, mugav ja paindlik maksevahend igapäevasteks ostudeks kuni 4000€ ulatuses. Intressi maksad vaid kasutatud summalt, paindliku tagasimakse graafiku alusel!

Modena Flexi eelised:

  • kiire ja turvaline taotlus
  • avamistasu 0€, haldustasu 0€
  • ülekanne sinu kontole hetkega
  • sina otsustad oma maksegraafiku

Modena Flexi saad kasutada seal kus ise soovid – kasvõi üle kogu maailma! Tasu ostude eest, veeda aega sõpradega või reisi, ilma et peaksid raha pärast ülemäära muretsema.

Modena Flexi täpsed kasutustingimused kuvatakse krediidiliini vormistamise käigus. Küsimuste korral kirjuta info@modena.ee või helista +372 660 4144.

Jaga postitust