Kuidas shopata targalt ja säästa raha?

Kuidas säästa raha shopates


Jõulud, must reede, e-smaspäev ning aastalõpu soodustused on käimas täies hoos – shopahoolikute unelmad on tõepoolest täitumas. Raha planeerimine ja targalt ostlemine on nüüd eriti oluline, et saaksid lubada endale vaid parimat.

Käes on aeg, mil erinevad poed konkureerivad sinu tähelepanu pärast allahindluste, eripakkumiste, piiratud koguste, hooajamüügi, sooduskoodide, raha tagastamise ja lojaalsusprogrammidega. Kuidas siis veenduda, et saad ka tegelikult parima pakkumise?

Meil on mõned nipid, kuidas shopata targalt ja säästvalt.

 

1. Koosta ostunimekiri, et vältida ootamatuid kulutusi

Enne shoppamist, loo endale selge ettekujutus ja kaardista enda vajadused, mida soovid osta. See aitab sul keskenduda, et sind ei segaks mitteolulised esemed ega hetke emotsioonid ostlemisel. Lisaks hoiad kokku ka oma väärtuslikku aega. Loetledes üles vajalikud ostud, saad ka enda jaoks selgeks, mida sa tegelikult vajad – ja mida on lihtsalt “tore omada”

Kuigi sinu peamine eesmärk on oma raha eest rohkem saada, tasub siiski märkida, et odavaim valik ei ole alati parim valik. Soovitame nimekirja koostamisel silmas pidada selliseid tegureid nagu jätkusuutlikkus ja kvaliteet. Kui oled valinud kvaliteetse toote, millel on eeldused püsida aastaid, oled juba võitnud. Nii säästad raha, aega kui ka keskkonda.

 

2. Hangi endale sooduskuponge

 

Kui shoppad e-poodides, siis sooduskupongid on midagi, mis aitavad sul raha kokku hoida. Kuidas aga leida sooduskuponge?

Kupongide saamiseks on mitu võimalust:
 
  • Liitu uudiskirjadega: jaemüüjad premeerivad klienti, kes liituvad nende e-maili listiga sageli sooduskupongiga. Pealekauba – kui oled nende meililistis, saad sooduskoode ka muude kampaaniate ja hooajaliste allahindluste jaoks. Nipp: tee oma veebipoodide uudiskirjade ja igapäeva e-maili jaoks eraldi konto, et mitte ujutada üle põhilist postkasti turunduslike uudiskirjadega.
  • Hoia silm peal kaupmeeste allahindlustel: allahindluste ajal nagu Must Reede, E-smaspäev, jõulud, isadepäev jne, on saadaval erinevaid sooduskuponge – see on ka suurepärane aeg ja võimalus, et veebis osteldes raha säästa.

    Eesti poed, kellel on tihti sooduskampaaniad:

 

3. Jaota enda kulud ja maksa hiljem lisatasudeta

 

Isegi siis kui sa ei loe igapäevaselt igat senti, on tark jaotada enda kulutusi pikema aja peale. Kui oled ostmas jõulukinke, sisustad kodu, hoolitsed enda heaolu eest või parandad hoopiski autot, siis on tark otsus mitte teha kõiki kulutusi korraga. Hajutades oma ostusummad mitme kuu peale, ei ole sul vajalik oma elustiilis või ülejäänud ostude osas enam järeleandmisi teha. PS! Ära aja sassi maksa-hiljem lahendust järelmaksuga. 

Kasutades ostmisel Modena makseviisi, saad kauba kätte koheselt, kuid esimene makse alles 30 päeva pärast. Antud mugavusteenus on sinu jaoks täiesti TASUTA, ilma ühegi lisakuluta. Kulud katab kaupmees ning sina lihtsalt naudi ja maksa hiljem.

Kusjuures, Skandinaavias, Ameerikas, Austraalias ja mujal maailmas on pay-later ehk maksa-hiljem teenus ääretult populaarne ja täiesti igapäevane makseviis shoppamisel. Märgid näitavad, et ka Eestis on trend tugevalt tõusuteel. Lühikese ajaga on Modena makseviis armsaks saanud juba üle 10 000 inimesele ja pole midagi imestada ka, tasumine on ju kiirem kui pangalingiga – aega kulub kõigest 40 sekundit!

 

4. Liitu e-poe lojaalsusprogrammiga

 

Lojaalsus tasub end ära. Mõned veebisaidid pakuvad lojaalsusprogramme, mis võimaldavad sul oma ostude eest punkte teenida, et hiljem allahindlusi saada. Kui kipud samadelt lehtedelt tihti ostma (nt konkreetne šampoon, ilutoode, toidulisand, mänguasi, spordiasjad jne), tasub kontrollida, kas neil on ka püsikliendi lojaalsusprogramm, millega saaksid liituda. 

Tõenäoliselt oled tuttav lennufirmade ja krediitkaardi pakutavate preemiaprogrammidega, kuid sind kindlasti üllatab see, kui paljud jaemüüjad täpselt samamoodi tegutsevad. Kontrolli oma lemmik poode, et näha, kas neil on rakendusi, mis võimaldavad sul oma ostude eest punkte koguda.

5. Jäta soovitud kaubad ostukorvi mõneks ajaks

 

Seda tegevust tunnevad turundajad termini all “hüljatud ostukorv”. 
See veidi alatu, kuid klassikaline trikk sobib hästi ostude puhul, mida sa kiiresti ei vaja. Kui oled e-poest oma kauba leidnud, lisa toode ostukorvi. Ja nüüd on aeg mängida ootamismängu. Paljud jaemüüjad pakuvad sulle lõpuks ostukorvis olevale kaubale sooduskoodi, et saaksid müügi lõpetada – ja taaskord võitsidki hinnas sina. Juhhuuu!

Jaga postitust